T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇUBUK - Şehit Emre Tunca İlkokulu

ÇOCUKLAR P4C İLE SORGULUYOR AMA NASIL?

P4C çocuklarda sorgulama becerisini küçük yaşlardan itibaren etkili bir şekilde geliştiren bir çalışmadır. Sorgulama programlarımıza entegre bir şekilde, müfredat kazanımlarını işlerken, çocukların sorgulama becerilerinin üzerine eş zamanlı olarak çalışılması; çocuğun sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimi açısından kritik önemdedir. P4C, bu ihtiyaca cevap verebilen, hemen her derse yerleştirilebilen ve düzenli uygulandığı takdirde gözlenebilir gelişim sağlayabilen bir çalışmadır. Çocuğun akademik ve sosyal yaşamı boyunca sorgulayabilen ve etkili düşünebilen bir birey olabilmesini arzuluyoruz. Bu sebeple, P4C'yi derslere entegre edebilme alışkanlığı ve becerisini meslek yaşamında sağlamak istiyoruz

Öğrencilerin sorgulama becerilerini geliştirecek eğitim durumları oluşturarak kavramlar arası düşünüp karar verme süreçlerine katkı sağlayacak eğitim yaşantıları oluşturma amacıyla okulumuz 2/B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Berrin Bulut rehberliginde Çocuklar P4C İle Sorguluyor Ama Nasıl? adlı e twinning projesine ortak olmuşlardır. 

Öğrencilerimiz Kutup Ayısı Olmak İsteyen Fil kitabını okuyup sorguladılar, Kendi gibi olmanın önemini kavradilar.Zorbalık kavramı üzerine çalışmalar yapıldı.Proje devam etmektedir.

08-04-202208-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.04.2022 - Güncelleme: 08.04.2022 18:39 - Görüntülenme: 122
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
P4C,eTwinning,